Служебният премиер уволни още двама зам.-областни управители

Заповедта уволнението на зам.-областните управители на Кърджали Селвие Ахмед и Румен Младенов е била с дата 2 март

Със заповед на служебния премиер Огнян Герджиков от постовете си са освободени двамата заместник-областни управители на Кърджали. Това потвърди областният управител Начо Ковачев, цитиран от БТА.

Заповедта за Селвие Ахмед и Румен Младенов е била с дата 2 март, а към днешна дата на техните места няма назначени други лица, посочи Ковачев. Той допълни, че няма яснота дали предстои назначаването на нови заместник-областни управители в рамките на служебния кабинет.

До този момент с решения на служебното правителство бяха освободени от длъжност общо 21 областни управители. Първоначално бяха сменени областните управители на Благоевград, Варна, Враца, Кърджали, Кюстендил, Ловеч, Силистра, София – област, Търговище, Хасково, Шумен, Ямбол и Велико Търново. Нов областен беше назначен в София-град, тъй като досега имаше временно изпълняващ длъжността. Причината за смените на голяма част от областните управители в страната са „преглед на работата им, както и постъпили сигнали“. Последваха смените на още седем областни управители. Като причина беше посочено „желанието на им да се включат в партийните листи на предстоящите парламентарни избори”.

Уволнен беше и главният секретар на МВР Георги Костов. От длъжността си беше освободен и зам.-директорът на ОДМВР – Пловдив комисар Георги Георгиев със заповед на служебния министър на вътрешните работи Пламен Узунов.