Иран няма да издава визи на американци

Свят

07-03-2017, 16:47

Снимка:

wikipedia

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Доналд Тръмп обвини Барак Обама в подслушване на телефона му

Ревизираният указ на Тръмп забранява издаването на нови визи за граждани на 6 държави с преобладаващо мюсюлманско население - Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан

Иран няма да издава визи на американци, докато Съединените щати отказват да издава визи на иранци, заяви днес иранският заместник-министър на външните работи Маджид Тахт-Раванчи, цитиран от Ройтерс, съобщава БТА.
Иран не се притеснява от новата забрана за влизане на неговия граждани в САЩ, наложена вчера с ревизирания указ на американския президент Доналд Тръмп. "Новият указ освен това е нищожен от съдебна гледна точка", подчерта Тахт-Раванчи, визирайки отмяната на предишния.
Докато на иранците не се позволява да влизат в Съединените щати, американските граждани няма да могат да посещават Иран. Веднага щом САЩ отменят забраната, както бяха принудени да направят в края на миналия месец, Иран ще отговори със същото, подчерта Тахт-Раванчи.
Иранският външен министър увери, че страната му никога не е била замесена в терористични нападения на територията на САЩ. Страните, които са били въвлечени в такива атаки, не са в списъка на Тръмп, отбеляза той, визирайки Саудитска Арабия.
Ревизираният указ на Тръмп забранява издаването на нови визи за граждани на 6 държави с преобладаващо мюсюлманско население - Иран, Йемен, Либия, Сирия, Сомалия и Судан, отбелязва Ройтерс. За срок от 120 дни се прекратява и приемът на бежанци. Указът ще влезе в сила на 16 март.