Борис Джонсън: Русия трябва да покаже, че отново може да й се има доверие

Свят

06-03-2017, 17:56

Снимка:

flickr.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Борис Джонсън ще посети Москва

Нито Обединеното кралство, нито нашите приятели в останалата част на ЕС, нито във Вашингтон има някакъв апетит за нова студена война

Русия трябва да покаже, че отново може да й се има доверие, каза днес британският министър на външните работи Борис Джонсън, цитиран от Асошиейтед прес, съобщават от БТА.
"Нека бъде ясно. Русия не е добра във всяко отношение", каза британският външен министър на пристигане в Брюксел за среща с колегите си от ЕС. "(Руснаците) трябва да се променят, те трябва да покажат, че отново може да им се има доверие. Мисля, че това е важно", добави Джонсън.
По думите му също е важно да се подчертае, че Западът не е в нова студена война с Русия. "Нито Обединеното кралство, нито нашите приятели в останалата част на ЕС, нито във Вашингтон има някакъв апетит за нова студена война", каза той.
В събота Форин офис съобщи, че в близките седмици Борис Джонсън ще посети Москва, за да обсъди разногласията за кризите в Сирия и Украйна, предаде Ройтерс.
Британският външен министър е приел поканата на руския си колега Сергей Лавров, а британското правителство заяви, че контактът с Русия е от национален интерес за страната.
Не е известно кога Джонсън ще посети Москва.