ЦСКА и Левски играят в плейофите на 29 април и 27 май

На 20 май "армейците" играят с Лудогорец

Три кръга преди края на редовния сезон се очертава ЦСКА да влезе в плейофите от 3-та позиция в класирането. Армейците вече са на 6 точки от Левски и възможността да изместят сините изглежда минимална. На ЦСКА му предстои домакинство на Монтана, визита на Локо Пд на 18 март (събота) и домакинство срещу Лудогорец на 1 април (събота), пише "Тема спорт".

Левски пък гостува на Берое на 12 март, приема Ботев на 18-и и има визита на Черно море на 1 април.

Отсега може да се посочи ориентировъчно кога ще са следващите две дербита, при положение че двата отбора останат на настоящите си позиции в класирането. След като 6-те участника в плейофите станат известни, програмата се реди по Бергеровата таблица - първи срещу шести, втори срещу пети и трети срещу четвърти. Вече са определени и основните дати за 10-те плейофни кръга.

Така ЦСКА ще стартира втората фаза от шампионата с домакинство срещу 4-ия от редовния сезон на 8 април, следва гостуване на 5-ия на 15-и, а след това около 22-ри Лудогорец отново идва на "Армията". Веднага след сблъсъка с разградчани е третото голямо дерби, като планираната дата е 29 април.

Следващият двубой с Левски пък ще е в 9-ия плейофен кръг, който по предварителна програма е насрочен за 27 май. Точно седмица по-рано - на 20-и, пък е визитата на Лудогорец.