Красен Кралев награди победителите в регата „Трети март“

Ветроходната надпревара има за цел популяризирането на Варна като Европейска младежка столица през 2017

Министърът на младежта и спорта от кабинета “Борисов 2” и настоящ кандидат за народен представител от ПП ГЕРБ-Варна Красен Кралев бе специален гост на официалната церемония по награждаването на призьорите в 61-ото издание на ветроходната регата „Трети март“. Регатата се проведе в акваторията на Варненското езеро на гребно-ветроходни лодки „Ял-6“.

Красен Кралев и директорът на общинската дирекция „Спорт“ – Кристиан Димитров, поздравиха участниците и наградиха победителите с купи и почетни грамоти. Екипажът на ЯК „Порт Бургас“ с шкипер Михаил Копанов спечели убедителното първото място. За бургазлията това е рекордна 21-а победа в най-старото ветроходно състезание. Той спечели общо пет от седемте гонки и логично триумфира в надпреварата.

Организатори на регатата са община Варна, СК „Черно море-Бриз“, Морски клуб „Приятели на морето“ и Българска федерация по ветроходство. Участваха общо 25 екипажа. Тази година регатата има за цел популяризирането на Варна като Европейска младежка столица 2017.