Борисов: БСП се страхува да покаже евентуалните си министри (обновена)

Делян Добрев: Екипът, който предлага БСП фалира 18 банки през 1997 г.

ГЕРБ е партия с морал. ГЕРБ е създадена от народа, ръководили сме държавата по волята на хората. Управлението на ГЕРБ означава стабилност и сигурност за България. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Ямбол. Той подчерта, че ако е имало друга партия, която може да управлява по-добре България, е щял да се отдръпне, заедно с екипа си. “В момента аз виждам едни “променени” лица, които не са нови, а добре забравени стари, или в най-добрия случай - синове и дъщери на членовете на Политбюро”, обясни Борисов.

Според председателя на ГЕРБ е необяснимо защо се налага ГЕРБ да се съревновава с БСП, които не са постигнали нищо добро за България. Борисов заяви, че направеното от ГЕРБ е видимо. Той подчерта, че в следващ управленски мандат партията ще надгради постигнатото и ще поправи допуснатите грешки. “Предизборната програма на ГЕРБ описва как ще расте през следващите години икономическият растеж, който вече постигнахме. Няма нито едно обещание или цифра, различна от това, което вече сме направили. Заложеният ръст на БВП – 120 млрд.лева, 600 лева минимална и 1500 лева средна работна заплата –всичко е на база направеното досега”, каза Бойко Борисов.

По думите на бившия министър-председател двойното увеличение на заплатите на учителите, заложено в програмата на ГЕРБ, е напълно постижимо, защото има достатъчно събрани пари в бюджета. “Оставихме 880 млн. излишък в бюджета само за януари. Ето ви парите за учителите за цялата година – аз съм ги осигурил като премиер, заедно с колегите. С 250 милиона увеличихме възнагражденията в сектор “Образование” от януари тази година. Парите за Великденските надбавки тази година не са събирани от служебното правителство. 4,7 млрд. повече приходи събрахме от борба с контрабандата, вместо да отидат в нечий джобове. Това са милиарди, постъпили в бюджета на държавата”, подчерта Борисов. Той изтъкна, че в своя доклад заместник-председателят на Европейската комисия Франс Тимерманс е дал България като страна-пример за борба с контрабандата.

Бойко Борисов обясни пред жителите на Ямбол, че основен приоритет за ГЕРБ е премахването на бюрокрацията. По думите му, за това ще бъдат предприети конкретни мерки още от първия ден на следващ управленски мандат на ГЕРБ. “Ще обрънем хастара обратно – отиваш, внасяш нужния документ и служителката е длъжна да събере необходимите документи. Чрез ЕГН-то могат да се проверяват има ли задължения и платени ли са данъците. Ще наложим правото на мълчаливо съгласие. Така ще принудим администрацията да работи в услуга на хората”, каза лидерът на ГЕРБ.

Борисов обясни, че ГЕРБ трябва да постигне толкова категоричен изборен резултат на 26-ти март, че да може да защитава всички мерки, заложени в управленската програма на партията. “Гарантирам Ви, че ще настоявам за това държавата да подпомага инвитро процедурите – толкова опити, колкото са необходими. Над 250 000 млади и успели семейства, които искат деца, имат репродуктивни проблеми. Има достатъчно събрани пари в бюджета и ние ще помогнем за това да се раждат повече българчета”, категоричен бе той.

Бойко Борисов обясни, че ръководеното от него правителство се е справило с мигрантския проблем чрез дипломация, изграждане на възпиращо съоръжение и разполагане на армия и полиция на границата ни. По думите му, само за една година са допуснати десет пъти по-малко бежанци в страната ни. “Не си спомням някой да е докарал 320 милиона лева целева помощ от ЕК за България. Доведох Дейвид Камерън, Виктор Орбан, еврокомисари, вътрешни и външни министри да видят лично външната граница на ЕС. След изказването ми в Братислава всички европейски колеги гласуваха за това България да получи 160 милиона евро целева помощ, извън бюджета на ЕК. И 90 милиона задължения, които ни опротсти Владимир Путин – почти половин милиард сме докарали от партньорите ни и от Изток, и от Запад. Това е прагматична политика. Ние сме членове на ЕС и НАТО и нашето семейство е там”, подчерта председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов направи сравнение между постигнатите реални резултати от управлението на ГЕРБ и корупционните сделки, сключвани от правителства на БСП. Като пример той даде договорите с американските централи, прокета АЕЦ “Белене” и споразумението с “Уестингхаус”. “БСП два пъти бяха на власт и не достроиха “Белене”. БСП и Драгомир Стойнев спряха “Южен поток”. Ние настоявахме газовия хъб “Балкан” да бъде европейски – не само, че европейските ни партньори се съгласиха, но и преди две седмици ни дадоха парите за реализиране на проекта. Кой  е “послушкото” – аз, или Драгомир Стойнев и Корнелия Нинова”, попита Борисов?

18 банки фалираха през 1997 г., когато управляваше същият този екип, който БСП отново ни предлага днес. Токът беше като в дискотека, а 17 години по-късно и КТБ беше потопена - пак по тяхно време, в кабинета на Орешарски. Това заяви в речта си пред гражданите Делян Добрев от ГЕРБ, минути преди да даде думата на лидера на партията Бойко Борисов.

Целта им е една - да се докопат до власт за пети път. Няма значение, че лъжат и са безскрупулни. Ако им го позволим, резултатите накрая ще са същите. Едва миналата година събрахме пари да платим последния милиард за тяхното "Белене", каза още Добрев.

Знаете, че в първия кабинет "Борисов" стартирахме конкурс за проучвания в Черно море. Направихме сондаж, а през втория кабинет "Борисов" стартирахме блок "Силистар".

Само преди няколко седмици завърши 3Д сеизмиката на "Шел". Казаха, че са обнадеждени от резултатите и ще продължат с изследнията на географския релеф по морското дъно, съобщи новината Делян Добрев.

Борисов също разкритикува отказа на Нинова от дебат. Той също зададе въпроса: защо лидерката на БСП е отказала дебати на експертно ниво? Бившият премиер поясни, че неговият екип дори не трябва да се разглежда като експертен, а като хората, които ще бъдат назначени за министри в евентуалното бъдещо правителство. Защо БСП не иска да покаже хората, които ще бъдат назначени за министри, попита също Борисов.



Среща с жителите на Ямбол

Публикувахте от Бойко Борисов в 5 март 2017 г.