Марица срещу Казанлък или Славия в полуфиналния си плейоф

Марица вече са сигурен първенец от редовния сезон

След изиграването на снощните мачове от тринадесетия кръг в женската Национална волейболна лига вече стана окончателно ясно кои два отбора ще се изправят един срещу друг в четвъртфиналния плейоф, който ще излъчи противника на Марица (Пловдив) за полуфиналите.

Четвъртото и петото място в крайното класиране от редовния сезон със сигурност ще бъдат разпределени между Казанлък Волей (Казанлък) и Славия (София). Тези два тима имат по седем победи в актива си и в последния кръг идния вторник ще се срещнат помежду си в Града на розите, за да определят кой да завърши четвърти и да получи домакинското предимство в четвъртфиналния плейоф помежду им.

Както е известно, шампионките от Марица вече са сигурен първенец от редовния сезон и поради отказването на осмия в класирането Бургас 2007 (Бургас) се класират директно за полуфиналните серии, които трябва да се проведат на 19, 21 и евентуално 23 април. Кой да се изправи срещу тях ще решат Казанлък и Славия в серията помежду си на 9, 11 и евентуално 13 март.

За останалите позиции в плейофната схема все още има различни теоретични варианти. Снощи воденият от Иван Радичев Раковски (Димитровград), съставен основно от състезателки отстъпени от Марица, победи гостуващия носител на Купа България Левски (София) с 3:1 (25:23, 25:10, 21:25, 25:23) в пловдивската зала Олимпиада, но трябва да изчака маричанки да спечелят поне два гейма срещу ЦСКА (София), за да е напълно сигурен за второто си място от редовния сезон. Ако това стане, най-вероятен четвъртфинален опонент на димитровградчанки ще бъде отборът на ЙЕБ Шумен 05 (Шумен), стига шуменки да не поднесат изненада в домакинския си мач с Марица тази вечер. Ако всичко мине според очакванията, последната четвъртфинална серия ще представлява местно дерби между софийските ЦСКА като трети в класирането и Левски като шести.