Днес честваме Освобождението на България

Общество

03-03-2017, 09:04

Снимка:

Wikipedia

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Днес се навършват 139 години от Освобождението на България

Негово Светейшество Българският патриарх Неофит, ще оглави празничен благодарствен молебен в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски"

Негово Светейшество Българският патриарх и Софийски митрополит Неофит ще оглави празничен благодарствен молебен по повод 139 г. от Освобождението на страната, от 10:00 часа в патриаршеската катедрала "Св. Александър Невски".

Церемонията по издигане на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин в столицата, ще започне в 11.00 часа. В 12.00 часа пред Президентството по традиция ще се извърши тържествена смяна на караула. Тържествената проверка-заря ще започне в 18.30 ч. пред Народното събрание. В церемонията ще участват военнослужещи от поделенията в Горна Малина, Мусачево и Божурище, както и от Националната гвардейска част - със знамената-светини.

Президентът и върховен главнокомандващ на въоръжените сили Румен Радев ще вземе участие в тържествената програма в София.

От 11.00 часа държавният глава ще присъства на тържествената церемония по издигането на националното знаме пред Паметника на Незнайния воин.

В късния следобед при тържествената заря-проверка той ще приеме почетния строй на представителните части на Българската армия и ще произнесе слово.