ЕСОК работи в тясно сътрудничество с ЦЕВ за развитието на волейбола

Страната ни беше представена от изпълнителния директор на БФ по волейбол Станислав Николов

Европейската спортна организационна комисия (ЕСОК) проведе своята годишна пленарна среща в централата на ЦЕВ в Люксембург. Страната ни беше представена от изпълнителния директор на Българската федерация по волейбол Станислав Николов. Той заедно с президента на комисията Войчех Чайка и останалите членове дискутираха редица теми от дневния ред с фокус върху предстоящите международни турнири за националните отбори през 2017-а година.  

Членовете на ЕСОК се обединиха около мнението, че последователният обмен на информация и по-тясното сътрудничество предоставя на Административния съвет на ЦЕВ и Изпълнителния комитет идеи и предложения, които могат да бъдат от полза на цялото европейско волейболно семейство и да окажат положително влияние върху развитието на спорта на абсолютно всички нива, iсъобщи БФ Волейбол.

По време на заседанието президентът на комисията сподели своите впечатления от срещите организирани от FIVB по-рано тази година и акцентира върху това, че световната централа и ЦЕВ са ангажирани да работят в тясно сътрудничество помежду си, за да хармонизират международния календар и да предоставят на всички заинтересовани страни подробен график с предстоящите волейболни събития.

ЕСОК ще подпомага Административния съвет и ръководството на ЦЕВ в тяхната мисия да променят общоприетата представа за волейбола в Европа. Първата основна стъпка в тази посока е свързана с Европейските първенства за мъже и жени през 2019-а година, в които ще участват по 24 тима и ще бъдат организирани съвместно от 4 държави.