Посланието на ГЕРБ за морската столица е: Варна – град на знанието

Политика

02-03-2017, 16:09

Снимка:

gerb.bg

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Лиляна Павлова: Националната програма за енергийна ефективност е работеща

Павлова: Националната програма за енергийна ефективност е работеща

Павлова: С номер 11 сме силен отбор със силна заявка за 11-та победа

Лиляна Павлова опроверга твърденията на служебния кабинет

Герджиков заби нож на Бойко Борисов - връща уволнен от Лиляна Павлова за шеф на магистралите!

Павлова: Инцидентът в "Ечемишка" отново поставя темата за инвестициите в пътната ни инфраструктура

Лиляна Павлова: Не даваме обещания, които не можем за изпълним

Министър Попниколов: Ще разчитам на Лиляна Павлова за да продължи работата на МРРБ

Лиляна Павлова: БСП разиграва драматургия ден след ден, лъжа след лъжа

Нинова се крие, избягва среща очи в очи с Борисов

Борисов: Няма да има дебат категорично (видео)

За всеки от приоритетите си ГЕРБ представя реални решения

Влизаме в битка за България, битка за Варна. Тя няма да бъде лека. Със силния отбор, който стои зад мен, съм уверена, че имаме възможности да я спечелим. Това заяви по време на официалното представяне на кандидатите за народни представители на ПП ГЕРБ водачът на варненската листа Лиляна Павлова. Събитието се проведе в Юнашкия салон.

„За мен е  изключителна чест и огромна отговорност за трети път да съм водач на варненската листа. Много се радвам, че съм тук - в тази емблематична за Варна сграда – Юнашкият салон. Това е сградата, в която показахме какво ни отличава от останалите – обновихме я, върнахме я на общината, на варненци, на варненския спорт”, приветства присъстващите в Юнашкия салон Павлова. И припомни, че към този храм на спорта във Варна е имало огромни апетити за приватизация.

Лиляна Павлова бе категорична, че ПП ГЕРБ предлага реални решения за България, за Варна и региона: „Всеки от нас е с кауза за Варна, за България. Неслучайно слогънът ни е „Реални решения за България”. За разлика от всички кухи обещания и стоките менте, които виждаме, ние предлагаме реална програма”. Павлова коментира темата за проваления дебат, на който лидерът на левицата Корнелия Нинова не се яви срещу председателя на ГЕРБ Бойко Борисов. „Канихме ги на дебат – срещу нас не излязоха реалните експерти. Ние стоим с лицата и честта си. Постигнали сме много, правили сме и грешки. Научихме някои уроци, взехме си поуки, оттук нататък вярваме, че ще надградим постигнатото”, каза Лиляна Павлова.

Тя акцентира, че посланието на ГЕРБ за морската столица е „Варна – град на знанието". По думите й Варна е регион с перспективи и хората заслужават да имат достойни доходи, работни места и благоустроена инфраструктура.

Водачът на листата на ПП ГЕРБ-Варна представи детайлно управленската програма на партията и посочи като топ приоритет образованието. „Без инвестиции в образованието и учителите – хората, които трябва да имат достойно заплащане, няма как давървим напред, да имаме добри доходи и младите да останат в България. Възможността за двойно увеличение на учителските заплати е реална. Идеята е те да бъдат преквалифицирани, да използват новите технологии”, коментира Павлова. По думите й втори аспект от този приоритет е учебният материал. „Залагаме на огромна инвестиция в професионалното образование, което съвместно с бизнеса дава възможност на младите да останат в България”, отчете водачът на варненската листа. Павлова акцентира и върху висшето образование. Като важна бе посочена и темата за преодоляване на агресията в училищата. „Децата трябва да спортуват повече, да има спортни съоръжения в училищата”, изтъкна още Лиляна Павлова.

Тя припомни, че във Варна и региона има 40 000 студенти и 50 000 ученици и трябва да се инвестира, за да останат и да работят в България.  С мерките, които ГЕРБ предлага в управленската си програма, потенциалът за заетост във Варна и региона може да бъде увеличен”, убедена е Павлова.

Сред акцентите в програмата на ГЕРБ тя открои и социалната политика, като постави във фокуса достойното заплащане и достойните пенсии. „Важно е да го постигнем при добра, работеща икономика. Важно е да стимулираме и младите. Сред приоритетите ни е и тридетният модел – младите хора да получават добро подпомагане до трето дете. Всяко дете да ходи на училище – ако ли не, няма да получава никакви социални помощи. Категорична е и подкрепата ни за младите майки – за предсрочното им завръщане на работа срещу допълнително заплащане”, каза още Павлова.

Като приоритет тя очерта и здравеопазването, а в частност посочи поетапната демонополизация на Здравната каса, въвеждането на електронна система, която да спре бюрокрацията, и добре реформирана спешна помощ чрез европейско финансиране.

Павлова коментира и темата за борбата с корупцията. „Направихме много, но не е достатъчно.  Към бюрокрацията е необходим нов подход - бизнесът и гражданите не трябва да тичат между институциите. Чиновниците ще набавят по служебен ред необходимите данни. Ще работим за електронно обслужване и кадастър”, коментира тя.

Водачът на листата за Варна разясни ключовите теми, свързани с регионална политика. „Ключов приоритет за Варна и цяла Северна България е ускореното доизграждане на АМ „Хемус”. В следващите месеци трябва да стартира изграждането на отсечката от Белокопитово до Търговище, както и тази от Ябланица до Боаза”, отчете Павлова. Тя сподели, че са необходими фондове, подпомагащи регионалните пътища, както и повече инвестиции за ВиК инфраструктура в малките населени места. Категорична позиция ГЕРБ има и за разширяване на програмата за санирне - първо на панелните сгради,  а после и за останалия сграден фонд.

Като приоритетни теми бяха посочени също околната среда, земеделието, правосъдието. „Ще представим нашите идеи за законодателни промени за бърз съдебен процес и конфискация на имущество по високите етажи на властта на специални кръгли маси”, анонсира Павлова. Относно тема „Сигурност” тя постави акцент върху борбата с  битовата престъпност.

Важен приоритет от програмата на ГЕРБ е и запазването на най-ниските данъци, които гарантират привличането на инвеститори и разкриването на работни места. „Ще постигнем средна работна заплата от 1500 лв. и минимална - 650 лв.”, увери Лиляна Павлова.

За Варна и областта тя подчерта икономическия ефект от създаването на Зоната за иновации и развитие, на която Варна, Аксаково, Белослав и Девня вече дадоха ход. „Чрез развитие на зоната на пристанище Варна Изток пък градът трябва да се отвори с лице към морето. На територията на пристанището ще бъде направен експо- и конгресен център. Сред приоритетите тя очерта и визията Варна да бъде дестинация за четири сезона.

„Получихме от Брюксел финансиране за развитието на проекта за газовия хъб „Балкан”. С него трябва да се превърнем в държава за транзитиране на енергийните ресурси от Черно море”, посочи още Павлова, резюмирайки 11-те приоритета за Варна и региона, с които ГЕРБ под номер 11 в бюлетината ще постигне 11-а победа на изборите:

1. Автомагистрала „Хемус” – ускорено завършване

2. По-високи доходи и повече работни места чрез нови производства и създаване на Икономическа зона за иновации и развитие

3. Условия за реализация на младите хора и среда за младежко предприемачество

4. Варна град на знанието. Инвестиции и иновации в образованието

5. Варна – туристическа дестинация за четири сезона

6. Варна-Изток – нова градска зона, пасажерски терминал, експоцентър, място за отдих и развлечение

7. Разширяване и модернизиране на пристанище Варна-Запад.

8. Нови фериботни връзки

9. Ново рибарско пристанище

10. Изграждане на газов хъб „Балкан”

11. Модерна спортна инфраструктура и подобряване на условията за спорт в училищата