Нинова се крие, избягва среща очи в очи с Борисов

Ще провеждам дебата с Борисов задочно оттук нататък от всяка точка на България, в която се намирам

Това каза лидерът на БСП и водач на листата на „БСП за България“ в 25-ти МИР София град Корнелия Нинова във връзка с дебата си с лидера на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, предава Агенция „Фокус“.

Нинова заяви, че ще му задава по един въпрос и ще чака отговор. „Изказвам моята теза и чакам неговия отговор. Все още съм в София, но да речем: ако БСП спечели изборите, ако бъда министър-председател, отивам в Брюксел и заявявам: Господа, следващия път, когато подложите на гласувате санкциите срещу Русия, България ще наложи вето. Чакам ви г-н Борисов да изразите вашата теза по този въпрос“, заяви лидерът на БСП. Тя добави, че е готова за дебат. „Ако той реши когато и където иска, но дебатът да е лидерски“, каза Нинова и подчерта, че иска дебатът да е принципен, за визията на България. По думите ѝ експертите всеки ден си спорят по телевизията.


Припомняме, че по-рано днес, лидерът на ГЕРБ призова предизборната кампания да не се превръща във война. "Проблемът ще дойде след 26-ти март, защото трябва да се измине една много трънлива пътека, за да се състави правителство. Ще има нужда и от нормални хора в опозиция, за да се намери съгласие по основните политики в дългосрочен план. Опитахме повече партии в различна формула да направим нещо стабилно. Важно бе да се подготвим за европредседателството, защото в него може няколко теми, които са много важни за България като председателстваща страна, да ги представим и защитим. Подадохме оставка, за да няма напрежение и да има стабилност", заяви Борисов.