Паро Никодимов:ЦСКА и Левски са като близнаци

Карат се редовно, но не могат един без друг

Аспарух Никодимов даде интервю за официалния сайт на ЦСКА. Легендата коментира предстоящото Вечно дерби, което ще се играе в събота, от 14:30 часа, на Националния стадион "Васил Левски".

Никодимов е на мнение, че сблъсъците между вечните съперници винаги носят особен заряд и са съвсем различни като атмосфера спрямо всеки друг мач.

"Не мога да определя, кой е най-паметният мач. Едно време всеки такъв мач беше вълнуващ. Имаше пълни трибуни. Нямаше по-важни и по-маловажни мачове. Купувал съм билети за по 300-400 мои приятели от провинцията за този мач. Всеки мач с Левски беше събитие".


Запитан за предстоящото дерби легендарният треньор беше на мнение, че дербито трябва да се получи по трибуните, а от там ще се пренесе и на терена на националния стадион:

"По принцип не обичам да давам прогнози. Дано да няма ексцесии като някои от предишните мачове. Надявам се публиката да е коректна една към друга. ЦСКА и Левски са като близнаци. Те се карат редовно, но не могат един без друг. Когато те са добре и българският футбол върви - национален отбор, клубни отбори. Затова според мен публиката може да направи дербито. При играчите има такива, които знаят значението на този мач, докато други са нови и тепърва ще видят обстановката и ще видят за какво става въпрос. Състезателите, предполагам, че ще играят коректно. Те все пак са професионалисти".


Аспарух Никодимов коментира и играта на ЦСКА в първите пролетни кръгове. Той вижда определен прогрес в сравнение с представянето през есента, но не подмина и проблемите, които се видяха в последния мач:

"Гледах и трите мача. Има подобрение. Особено в първите два мача. В последния бяха малко по-лежерно. В третия не играха много правилно. Прекалиха с тези центрирания и това даде предимство на Ботев. Поради това нямаше и много голови положения. Треньорите, предполагам, че ще коригират някои неща, но те трябва да знаят, че в бъдеще на "Армията" всички противници ще им играят по този начин - ще се затворят и ако могат на контра да откраднат нещо. Трябва много сериозно да поработят в тази насока".

За финал Никодимов даде и своята проста рецепта за успех в дербито:

"Рецептата е да се вкарат повече голове. Когато вкараш повече, ще победиш".