КНСБ: Доходите могат да растат с до 15% годишно

Синдикатът се е срещнал с президента Румен Радев и са поискали подкрепа за енергийния сектор у нас

Икономиката ни позволява доходите да се повишават от 10 до 15% на година, считано от сега. Това посочи президентът на КНСБ Пламен Димитров пред NOVA. Според него движението във възнагражденията може да е само нагоре.

„Масово в големите български и чужди компании у нас заплатите имат ръст между 8 и 13 %”, заяви той и уточни, че средната заплата в София в момента е 1372 лв. Според него пазарът го налага.

Димитров е категоричен, че някои политици са дори скромни в обещанията си за повишаване на възнагражденията и има смислени мерки и в лявото политическо пространство, и в дясното. КНСБ са се срещнали днес с президента Румен Радев и са поискали подкрепа за енергийния сектор у нас. Синдикатът се притеснява от европейското искане за понижаване с 40% на емисиите от енергийни мощности от въглища, които ще оставят 33 хиляди души безработни.

Димитров добави, че президентът е заявил ангажимента си към енергетиката и важността й за националната сигурност и се очаква да излезе с позиция по темата в идните дни.