Ева Майдел: Работим за улесняването на онлайн плащанията

Това ще доведе до засилено потребление и до достъп на българския бизнес до близо половин милиард европейски потребители

„Гражданите и бизнесът са доволни, когато виждат конкретни положителни резултати в тяхното ежедневие, които са продукт на политически решения. Именно затова, работим за улесняването на плащанията при онлайн търговията. Това ще доведе до засилено потребление и до достъп на българския бизнес до близо половин милиард европейски потребители.“ Това заяви българският евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП в рамките на работна среща в Европейския парламент, организирана от най-голямата асоциация за малки и средни предприятия в Европа - SME Europe.
 
На срещата провела се във вторник, 28 февруари 2017 г., Майдел посочи, че близо 30% от купувачите прекъсват процеса на онлайн покупка, когато се натъкнат на сложен начин на плащане. „Сложните платежни методи водят до пропуснати ползи за бизнеса. Важно е потребителите да имат избор как да платят, когато искат да си поръчат нещо чрез интернет“, добави българският евродепутат. Срещата имаше за цел да определи кои са основните проблеми пред онлайн плащанията в Европейския съюз и да се очертаят вероятни решения.

На 23 февруари 2017 г. SME Europe и Предприемачи-ГЕРБ организираха в София голям бизнес форум „Предприемачество за растеж“, в който Ева Майдел участва като говорител заедно с европейският комисар по вътрешен пазар, промишленост, предприемачество и малки и средни предприятия Елжбета Биенковска и министър-председателят на България в периода 2009-2013 г. и 2014-2017 г. Бойко Борисов.
Сред основните акценти на дискусията бе как да елиминираме границите в европейския единен пазар, в това число и европейския дигитален пазар, за да насърчим търговията между различните държави-членки и да стимулираме развитието на дигиталната икономика в Европа.