Елена Поптодорова: Стана нелеп инцидент

Напуснала съм безмитната зона с продукта, който разглеждах, защото говорех по телефона

Пътувах по спешност за България във връзка със сериозен проблем на майка ми, която е на 90 години, обясни бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова по повод случая на летището във Варшава, цитирана от БТА.
Припомняме, че по информация на местното радио RMF, бившият ни посланик в САЩ е била задържана за кражба на козметика от безмитен магазин. 
За да убия времето на летището, влязох в зоната на безмитния магазин и разглеждах някаква козметика. В този момент получих обаждане от България и потърсих по-­тихо място, за да проведа разговора. С цялото ми внимание в разговора съм напуснала безмитната зона с продукта, който разглеждах, разказа тя.
Появиха се двама служители, които ме отделиха за разговор. Обясних, че съм допуснала неволна грешка, извиних се и заплатих полагаемата се глоба. Така случаят приключи, посочи Поптодорова. Недоумявам, че такъв нелеп инцидент, за който, разбира се, нося вина и безкрайно съжалявам, привлече толкова внимание и тежки интерпретации.
Аз нямам проблем да си купувам сама козметиката, от която имам нужда, за да рискувам по този начин репутацията си, заяви тя.