Конте готов да се махне от Челси

Спорт

28-02-2017, 19:00

Снимка:

btv

Автор:

bulgariautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Конте желае нов Челси

Тери хвали Конте за работата му в Челси

Иска да се върне в Италия

Мениджърът на Челси Антонио Конте изненадващо иска да напусне лидера в английската Висша лига след само един сезон престой в клуба заради носталгия по родината, лоши взаимоотношения със собственика Роман Абрамович и оферта от Серия "А", твърди италианският вестник La Repubblica.

Според изданието Интер прави всичко възможно да върне 47-годишния бивш селекционер на "скуадра адзура" в Италия. Собствениците на "нерадзурите" от Suning Group дори са отправили оферта към бившия наставник на Ювентус да поеме гранда от Милано след края на този сезон.

Конте пое Челси едва миналото лято, а договорът му със "сините" от Лондон е до лятото на 2019 година. Бившият треньор на "старата госпожа" обаче бързо се стреми към завръщане в Италия, защото страда от носталгия по родината.



Друга основна причина за предсрочно напускане е недоволството на треньора от собственика на клуба Роман Абрамович. Италианският специалист е разочарован от факта, че руският милиардер не е готов да му предостави достатъчно средства за нови попълнения през летния трансферен прозорец. Абрамович дори се намесил при избора на Конте за треньорски щаб. Италианецът искал шестима асистенти, но получил разрешение да доведе със себе си само трима помощници.