Кандидат-депутати от Хасково и София се срещнаха със зам.-председателя на ЕП Райнер Виланд

При получаването на управленски мандат ГЕРБ си поставя за цел приемането на страната в Шенген

Кандидати за народни представители от ГЕРБ в Хасково и София се срещнаха със заместник-председателя на Европейския парламент и евродепутат от Германия Райнер Виланд в Брюксел в понеделник, 27 февруари 2017 г. Уважаваният политик сподели, че за успешна предизборна кампания кандидатите трябва да са достъпни и искрени, обещавайки само изпълними решения, както прави ГЕРБ. Виланд допълни, че битката с популистите не може да бъде спечелена с техните средства - гръмки обещания, а с добре обяснени аргументи и политики.

В срещата участваха Калин Вельов (София, 24-ти МИР), Борислав Анастасов, Деян Иванов, Митко Полихронов и Светла Михайлова (29-и МИР Хасково). Кандидатите за депутати са в Брюксел по покана на българския евродепутат от ГЕБР/ЕНП Ева Майдел. На въпрос каква е формулата за успешно съставяне на коалиционно правителство Виланд заяви, че компромисите са неизбежни, но когато една партия има конкретна управленска програма като ГЕРБ, има ясна стартова преговорна позиция. Заместник-председателят на ЕП допълни, че единственият шанс България да запази възходящата си линия на развитие е следващото правителство да бъде съставено от ГЕРБ.

Кандидатите от ГЕРБ представиха пред Виланд акценти от предизборната програма на партията в сферата на евроинтеграцията и външната политика. При получаването на управленски мандат ГЕРБ си поставя за цел приемането на страната в Шенген, намирането на устойчиво международно решение на миграционната криза, както и България да бъде регионален лидер на Балканския полуостров.