Горанов: ГЕРБ има ясна визия какво да надгради, за да продължи икономическото развитие

„БСП не са се променили за последните 1-2 години, не се промениха 27 години. Могат да ви обещават всичко и после да забравят." заяви Горанов

"ГЕРБ има ясна визия за това, което да надгради при едно ново управление. За да продължи икономическото развитие, гарантираме, че няма да променяме данъчната политика." Това каза министърът на финансите в правителството на Бойко Борисов и водач на листите на ГЕРБ в 20-и МИР - Силистра и 24-ти МИР - София град Владислав Горанов по време на среща с бизнеса в Петрич, съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

„Ще положим всички усилия да запазим сегашната данъчна система. Важно е да продължим борбата с контрабандата, да бъдем критични към работата на митниците и държавата да събира това, което й се полага”, коментира още Владислав Горанов. Той бе категоричен, че предлаганото от опонентите на ГЕРБ прогресивно облагане няма да реши проблемите нито в социалната система, нито другаде. Според Горанов предвижданото от ГЕРБ отпадане на административната тежест ще подпомогне бизнеса и гражданите. „За изминалата година са издадени 998 000 броя удостоверения за липса на данъчни задължения, за 2015 г. са издадени около 600 000 свидетелства за съдимост. Ще въведем принципа информация, която държавата вече има, да се набавя от самата администрация ”, поясни Горанов. Той подчерта, че това е и една от мерките срещу корупцията.

Горанов бе категоричен, че ГЕРБ ще продължи всичко, което е започнато, но ще насочи фокус и към нови приоритети, какъвто е образованието. „Усилията ни са насочени към учителите и увеличението на техните заплати ”, уточни Владислав Горанов.

На срещата в присъстваха и кандидатите за народни представители на ГЕРБ в Благоевградски избирателен район Александър Манолев, Анастасия Попова и Венцислав Хросинков, кметовете на Петрич Димитър Бръчков и на Сандански Кирил Котев. Освен тях присъстваха и евродепутатът Андрей Новаков, Георги Динев и втората в листата на област Благоевград - Даниела Савеклиева.