Водоснабдяването в някои части на столицата пак ще бъде спряно

Животът

28-02-2017, 06:00

Снимка:

пресцентър СО

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Спирания на водата в началото на идната седмица

Квартали без вода днес

Софийска вода” временно ще прекъсне водоснабдяването за ремонтни дейности

Това съобщиха от пресцентъра на водоснабдителното дружество.

Във връзка с изпълнение на инвестиционен проект за реконструкция на уличен водопровод на ул. „Вършец“ с. Войнеговци, се налага спиране на водоподаването от 9:00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: по ул. „Спортист“ от ул. „Стара планина“ до ул. „Росица“; по ул. „Росица“ от ул. „Синчец“ до ул. „Вършец“; по ул. „Вършец“ от ул. „Горска поляна“ до ул. „Росица“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноски на адрес: ул. „Спортист“ ъгъла с ул. „Стара планина“. След възстановяване на водоснабдяването е възможно временно повишаване мътността на водата. След реализацията на този инвестиционен проект клиентите на „Софийска вода” живеещи в района ще почувстват значително подобреното качество на предоставяните услуги.

Във връзка с подмяна на спирателни кранове на ул. „Отец Паисий“ Център се налага спиране на водоподаването от 9.00 до 21:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: бул. „Тодор Александров“, бул. „Христо Ботев“, ул. „Пиротска“, ул. „Опълченска“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Странджа“ ъгъла с бул. „Тодор Александров“.

Във връзка с монтаж на водомерен възел на ул. „Люле Бургас“ кв. „Подуяне“ се налага спиране на водоподаването от 10.00 до 13:00 часа на клиентите на „Софийска вода”, живеещи в района на: по ул. „Люле Бургас“ от ул. „Марица“ до бул. „Мадрид“; по ул. „Марица“ от ул. „Черковна“ до ул. „Васил Друмев“; по бул. „Мадрид“ от ул. „Черковна“ до ул. „Алеко Константинов“. При продължителност на строително-ремонтните дейности над 12 часа „Софийска вода” ще осигури алтернативно водоснабдяване с водоноска на адрес: ул. „Люле Бургас“ №10.

Ремонтните дейности ще осигурят по-добро управление на водопроводната мрежа като максимално се ограничат зоните на евентуални бъдещи нарушения на водоснабдяването.