"Левски" първенец в регион Витоша за прекадетки

"Сините" волейболистки до 15 години завършиха без нито една загуба в шампионата

Волейболистките на "Левски" спечелиха софийското градско първенство за прекадетки (момичета до 15 години), което е част от държавния шампионат. Представителките на "сините" завършиха като първенци, без нито една загуба в шампионата,съобщи БФ Волейбол.
 
През втория полусезон софийското първенството, в което има осем отбора, бе проведено по формата на турнири, като първите четири тима от класирането след есенния дял бяха в група А, а вторите четири състави в група В. Тимовете играха всеки срещу всеки в два турнира в зала "Христо Ботев", като след това се направи общо класиране.
 

Във вечното дерби Левски надигра ЦСКА два пъти с по 3:0, в двата турнира от група А в зала "Христо Ботев"
 
В турнирите младите левскарки, водени от Светлана Цветанова отбелязаха шест победи от шест мача и приключиха с актив от 17 точки. С това „сините“ се класират директно на зони, които дават квота за финалите на държавното първенство за момичета до 15 години.
 
Второ място в класирането на група А заема ЦСКА с 4 победи, 2 загуби и 11 точки, а на трета позиция е отборът на Звезди 94, с 1 победа, 5 загуби и 4 точки. По регламент първите три тима в класирането отиват на зони, даващи право на участие в държавните финали, като Левски, ЦСКА и Звезди 94 извоюваха това право.

 
Четвъртият отбор от група А – ЦПВК, заедно със отбора на Славия, който зае пето място в крайното класиране след двата полусезона отиват на квалификации за зони.
 
Шестият и седмият от крайното класиране, съответно ВА Стойчев Казийски и Локомотив ще получат втори шанс за квалификация, при евентуално отказване на някой отбор от друг регион.
 
Крайно класиране след двата полусезона
 
1. Левски
2. ЦСКА
3. Звезди 94
4. ЦПВК
5. Славия
6. ВА Стойчев-Казийски
7. Локомотив 1929
8. Академик
Класирали се за зони: Левски, ЦСКА, Звезди 94
Квалификация за зони: ЦПВК, Славия