Фаворитът за наградите Оскар, заради 14-те си номинации е „Ла Ла Ленд“

Булевард

27-02-2017, 12:19

Снимка:

кадър youtube

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Българинът Владимир Койлазов беше отличен с Оскар

Теодор Ушев не успя да получи „Оскар“

След голямо объркване на сцената, при което "Ла Ла Ленд" бе грешно обявен за най-добър филм, се оказа, че истинският победител е "Лунна светлина"

Фаворитът тази година за наградите Оскар, заради 14-те си номинации е „Ла Ла Ленд“. Той грабна статуетките в категориите режисура (Деймиън Шазел), главна женска роля ( Ема Стоун), оригинална музика, песен, монтаж и операторско майсторство.

След голямо объркване на сцената, при което "Ла Ла Ленд" бе грешно обявен за най-добър филм, се оказа, че истинският победител е "Лунна светлина".
В последните минути на бляскавата церемония, режисьорът Уорън Бийти получи грешен плик и обяви мюзикъла "Ла Ла Ленд" за победител в категорията за най-добър филм.

Празненството на печелившите, обаче, беше прекъснато от водещия, Джими Кимел, който поправи грешката и обяви истинския победител - драмата "Лунна светлина".

Той е основан върху драматичната история за съзряването на чернокожо момче с хомосексуална ориентация. Това е едва вторият пълнометражен игрален филм на 37-годишния многообещаващ режисьор и сценарист от Маями, Бари Дженкинс.

Въпреки големия гаф, вечерта все пак беше триумфална за "Ла Ла Ленд", който спечели шест от престижните статуетки.

За най-добра актриса бе избрана Ема Стоун, в ролята си на Мия, а Деймиън Шазел спечели наградата за най-добър режисьор за успешния мюзикъл.

Кейси Афлек, брат на актьора Бен Афлек, спечели приза за най- добър актъор за ролята си в "Манчестър до морето".

Махершала Али бе удостоен с Оскар за най-добър актьор в поддържаща роля във филма-победител "Лунна светлина". Той стана първия мюсюлманин, удостоен, който печели наградата.

Вайола Дейвис, първата чернокожа актриса, номинирана три пъти за Оскар, спечели статуетката за най-добра актриса в поддържаща роля във филма "Огради".

За най-добър анимационен филм беше избран "Зоотрополис", а за Филмът "О Джей: произведено в Америка" бе удостоен с награда Оскар за най-добър документален филм.

Късометражната анимация на българина Теодор Ушев, "Сляпата Вйша", за съжаление не успя да спечели статуетката в категорията за най-добра къдометражна анимация, където приза взе филма на Пиксар - "Пайпър".