ЖГЕРБ ще се срещнат с комисаря по образованието и генералния секретар на ЕНП в Брюксел

Срещите с Тобор Наврачич и Антонио Лопес са по покана на евродепутата Мария Габриел

Председателите на квартални организации на Жени ГЕРБ-София ще бъдат на двудневно работно посещение в Брюксел по покана на зам.-председателя на Групата на ЕНП в Европейския парламент и член на НИС на Жени ГЕРБ Мария Габриел, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. Домакинът на групата предвижда интензивна програма, включваща дискусии с водещи политически фигури от европейските институции.

На 28 февруари представителките на ЖГЕРБ ще се срещнат в Централата на ЕНП с Антонио Лопес-Истурис Уайт, Генерален секретар на ЕНП. По-късно групата ще проведе дискусия в сградата на Европейската комисия с комисар Тобор Наврачич, отговарящ за образованието, младежта, спорта и културата.

В програмата са предвидени срещи още с членове на кабинета на комисар Тейсен, отговарящ за политиките по равенство между половете, и със съветници в Европейския политически стратегически център към председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер.

На 1 март ЖГЕРБ-София ще пренесат духа на Баба Марта в Европейския парламент. Те са подготвили голяма мартеница, която да закачат в сградата на Парламента. В програмата за деня са включени срещи с жени, ръководители на национални делегации в състава на Групата на ЕНП в Европейския парламент.