Невероятно представяне на българските боксьори на турнир "Странджа"

Спорт

26-02-2017, 15:29

Снимка:

bnt.bg/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министър Кралев подкрепи Севда Асенова и Станимира Петрова на пътя им към финалите

Злато завоюваха Станимира Петрова, Тинко Банабаков, Даниел Асенов

Невероятно представяне на българските боксьори на турнира Странджа! Станимира Петрова спечели златния медал в категория до 54 кг., след тежка битка с познатата Анна Алимарданова от Азербайджан с 3:2 гласа. Габриела Димитрова завоюва  сребро .Златислава Чуканова с бронз в категория до 51 кг при жените.
Злато грабна Тинко Банабаков в категория до 49 кг., и  Даниел Асенов, който спечели титлата в категория до 52 кг, след зрелищен двубой на "Странджата" с китаеца Ху.

Припомняме, че 9 български боксьори играят за титлите в своите категории на 68-ия международен турнир „Странджа“ днес в зала „София“. За пръв път в съвременната история на надпреварата страната ни класира толкова много финалисти. Преди това най-много представителите в спора за отличията сме имали през 2011 г., когато за пръв път участват и жените. Тогава от 8 състезатели 7 стигат до златните медали, като сред тях са настоящите финалисти Айрин Исметов и Деница Елисеева, както и помощник треньорът на националите ни Александър Александров.

През миналата година България имаше 7 представители на финалите, трима от които спечелиха титлите. Това са Станимира Петрова (тогава в кат. до 51 кг), която вдигна и купа „Странджа“ при жените за втора поредна година, Даниел Асенов (52) и Петър Белберов (+91).

Събраните средства от продажбата на билети ще отидат за награди на най-добре представилите се български боксьори. Носителите на купа „Странджа“ при мъжете и при жените и техните подгласници ще бъдат определени след приключване на всички 15 финални двубоя.

Ето и мачовете на нашите по реда на излизането им на ринга:

51 кг: Габриела Димитрова – Вирджиния Фукс (САЩ)

49 кг: Киаран Макдоналд (Анг) – Тинко Банабаков

54 кг: Станимира Петрова – Анна Алимарданова (Азер)

52 кг: Даниел Асенов – Джингуан Ху (Кит)

60 кг: Деница Елисеева – Джунхуа Юн (Кит)

64 кг: Айрин Исметов – Ховханес Бачков (Арм)

75 кг: Арман Хакобян – Турсинбай Кулхмет (Каз)

91 кг: Кристиян Димитров – Уладзислау Смиахлиткау (Блрс)

 

+91 кг: Иван Верязов (Рус) – Петър Белберов