Ева Майдел: Яростната анти-европейска реторика на БСП ги нарежда до Сириза

Притеснена, че с анти-европейски лидер като Корнелия Нинова България я чака международна изолация

„Яростната анти-европейска реторика на БСП, както и гласуването им против споразумението за свободна търговия с Канада, доказва, че те са ретроградна крайнолява популистка партия като Сириза“, заяви българският евродепутат от групата на ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на осмия Зимен университет на младежката структура на ГЕРБ на 26 февруари 2017 г. Майдел допълни пред младите, че евентуално бъдещо управление на БСП, чиито лидери демонстрират мислене като техните предшественици от преди 40 години, вечае мрачни прогнози за развитие.

„През последните 10 години ГЕРБ работи постоянно за международни партньорства и добър имидж на България. Затова и правителствата на Бойко Борисов получават подкрепа от държавните глави и лидерите на европейските институции за стабилното си и предвидимо управление, носещо икономически растеж и защита на европейските ценности.  Затова съм притеснена, че с анти-европейски лидер като Корнелия Нинова България я чака международна изолация,“ допълни Ева Майдел.
В отговор на въпрос българският евродепутат заяви, че най-голямото краткосрочно предизвикателство пред Европа е гарантиране на сигурността. „Но за да имаме средства за инвестиции в сигурността, трябва да имаме силна икономика, генерираща растеж и благосъстояние. Затова инвестициите в образование и предприемачество са ключови в дългосрочен план“, допълни Майдел.
Вторият ден на форума на Младежи ГЕРБ, който по традиция се провежда в Сандански, започна с изказване на бившия министър-председател на България и председател на ГЕРБ Бойко Борисов.