Поне 40 загинали след бомбени атаки в Хомс

Свят

25-02-2017, 11:57

Снимка:

youtube.com/ кадър

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

В два самоубийствени атентата в Сирия загинаха най-малко 60 души (видео)

Извършителите на атаките все още остават неясни

Поне 40 души са загинали след бомбени атаки, извършени рано тази сутрин от атентатори самоубийци срещу два щаба на правителствените сили за сигурност в град Хомс в Централна Сирия, съобщавиха от агенция “Франс прес“, цитирайки базирания в Лондон Сирийски център за правата на човека. Основна цел на атаките са били управленията на службата за държавна сигурност и на военното разузнаване, намиращи се в центъра на третия по големина град в страната, съобщи за агенцията Рами Абдел Рахман – директор на Центъра за правата на човека.

Нападателите, които се самовзривили край командните центрове, са били няколко. Има и десетки ранени. Според губернатора на провинция Хомс Талал Барзани, в първите минути са били дочути три взрива из целия град. Сирийската държавна телевизия също съобщи за три взрива, но не назова броя на жертвите. Агенция “Ройтерс“ добавя, че освен експлозиите се чула и стрелба.

В едно от управленията са загинали 30 души, сред които и командващият военното разузнаване в Хомс, а при експлозията в централата на службата за държавна сигурност са загинали 12 души. Абдел Рахман поясни, че към този момент не е ясно дали нападателите са членове на ИД или на други групировки. Целият град е под контрола на правителствените сили, с изключение на един обсаден квартал, който се държи от сили на умерената опозиция.