В два самоубийствени атентата в Сирия загинаха най-малко 60 души (видео)

Свят

24-02-2017, 16:49

Снимка:

aljazeera.com

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Доналд Тръмп иска да подсили ядрения арсенал на САЩ

Терористичната групировка "Ислямска държава" е поела отговорност

В Сирия при два терористични акта с коли-бомби, загинаха най-малко 60 души, десетки са ранени, съобщават от Al Jeezira.
Самоубийствените кървави атентати се случват само ден след като сирийските опозиционни сили, изтласкаха джихадистите от района, с помощта на турски военни.

При първия атентат от днес, са загинали 53 души а ранените са повече от 70. Колата-бомба е избухнала на 10 км северозападно от Ал Баб. Атентатът според местните е дело на терористичната организация "Ислямска държава".

При втората експлозия няколко часа по- късно, са загинали седем души.
Повече от ранените са откарани в болнични заведения на територията на Турция. По данни на проопозиционна медия, заснела последствията след атентата, колата е избухнала в момента, когато край пункта са се събирали хора, за да искат разрешение да влязат в Ал Баб.Повечето загинали и пострадали са цивилни граждани.

По-късно, използвайки социалните медии, отговорност за нападенията е поела терористичната групировка "Ислямска държава".

Междувременно в Женева продължава конференцията, на която се търси мирно решение на дългогодишния конфликт в Сирия. Форумът се провежда под егидата на ООН и в него участват представители на правителството и на опозицията.