Новаков подкрепи най-голямото туристическо изложение на Балканите

В изложението взеха участие над 2000 представители на туристическия бранш на Балканите

Eвродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков подкрепи най-голямото туристическо изложение на Балканите, което се проведе в Белград на 23 февруари, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. Новаков участва в среща между Балканската хотелиерска асоциация и представители на всички балкански държави, където представи България като дестинация за целогодишен туризъм.

По време на събитието, българският евродепутат обсъди и подготовката на предстоящата инициатива за сътрудничество в туризма на Европейската Комисия "ЕС- Китай 2018" и това как българският туристически сектор би могъл да се възползва от възможностите, които тя ще предостави.

В срещата взеха участие и представител на европейската туристическа мрежа на регионите Некстур, Томазо Комази, както и председателят на БХРА Благой Рагин. Събитието завърши с награждаването на Европейската туристическа мрежа Некстур за цялостния им принос към българския туризъм и приемането на Трявна като член на асоцияцията, което се реализира по инициатива на Андрей Новаков през пролетта на 2016 година.