Леонид Шенгезихт със силно представяне в Русия

Със силно представяне на Yeltsin cup в Казан

Леонид Шенгезихт (ТК "Левски"), който тази година бе избран в отбора на Международната тенис федерация до 18 г. направил силно представяне на Yeltsin cup, който се провежда от 20-ти до 26-ти февруари в Казан, Русия, част от календара на Международната тенис федерация. Леонид достигна до 1/4/ финал на сингъл и до полуфинал на двойки с партньора си Алексей Захаров, съобщи БФ Тенис.

Леонид пропусна първи кръг, а на втори взе първата си победа с 6-2 6-3 срещу Дмитри Мягков (Русия).  Осминафиналът е прекратен след 6-3 за българина и отказване на противника му Михаил Соколовский (Русия).

На четвъртфинал го очаква още среща с играещия с лявата ръка. Илгиз Валгиев. Руснакът е една година по-възрастен от Леонид Шенгезихт и от началото на годината има 4 победи и една загуба. Леонид има в актива си 8 победи и 4 загуби за годината.

Леонид Шенгезихт e шампион на България за юноши до 16 г. През изминалата гофина Леонид бе част от националния отбор до 16 г., който се класира на осмо място в света на световното отборно първенство по тенис за юноши "Купа Дейвис". През 2017 г. той бе включен в отбора до 18 години на Международната тенис федерация и Европейската тенис асоциация за ITF/Tennis Europe 18 & Under Tour.