Тома Биков: БСП ще се опита да опорочи изборите

Професионалното ръководство на МВР бе обезглавено и вероятно ще бъде превзето от БСП

”Длъжността главен секретар на МВР е деполитизирана длъжност. Днес Костов бе уволнен без ясни аргументи, освен от типа “една жена каза”. 

Това заяви в Тома Биков, кандидат-депутат от ГЕРБ в ефира на БНТ.  “Професионалното ръководство на МВР бе обезглавено и вероятно ще бъде превзето от БСП. БСП ще се опита да опорочи изборите. Служебното правителство няма мандат да прави кадрови промени, но се занимава основно с това. Уволнените биват заменени с хора от БСП или НДСВ. Правителството на Бойко Борисов, легитимно назначено, не си позволи да прави такива чистки. При ГЕРБ главният секретар на МВР сам си подаде оставката.  Сегашното правителство започва да играе ключова роля  в кампанията, вероятно и в изборния ден. Не изключвам БСП да цели дестабилизация на държавата– само така може да влезе във властта. Откакто Нинова е избрана за председател, тече една целенасочена атака. Бяха се подготвили да организират преврат през февруари – не с танкове, но метеж със специфичните им прийоми, както през 2013 година. Борисов усети тенденцията и подаде оставка, за да предотврати тежкия удар върху държавата.  Това е моят анализ”, заяви Биков.

Сегашният вътрешен министър бе уволнен за това, че бе прикрил катастрофа – вероятно уволнението на Костов е целенасочено действие с мотив опорочаване на изборите, но има и личен мотив, според мен, обяви Биков.

По темата за санирането, Биков коментира, че служебното правителство без никакъв мандат започва да спира програмата за саниране – спират плащанията. БСП се готвят да поемат топката и да прехвърлят парите за саниране в проекти като АЕЦ “Белене”.

Биков коментира и машинното гласуване: “Ако бъдат хакнати машините – какво правим? Това е голямо предизвикателство. Има много работа за вършене, освен кадруването. Има натиск от страна на БСП, има и хора на премиера от НДСВ. Но всичко това създава хаос и води до нестабилност в държавата.”

Тома Биков смята, че едва ли някой ще може да направи самостоятелно управление на тези избори. По думите му, ГЕРБ е успяла да създаде една коалиционна култура, която ще бъде полезна, ако гражданите отново й гласуват доверие да състави правителство. Коалиция с БСП е невъзможна, заради различия в програмата и заради това, което се опитват да направят зад гърба на българските граждани.