Божидар Лукарски: В отлична кондиция сме, нямаме популистки идеи

Лидерът на СДС е доволен от ентусиазма в щаба на Реформаторския блок

“В отлична кондиция сме. Ентусиазмът в щаба надминава спомените ми от предишни избори. Моето желание е да влезем с едно по-силно присъствие в следващия парламент”, каза Божидар Лукарски в студиото на "Още от деня" по БНТ.

Лукарски заяви, че ГЕРБ са основен и най-вероятен партньор за Реформаторите, но въпреки това имат разлики във своите програми.

“Доста сме различни от ГЕРБ в много отношения. ГЕРБ е основен и най-вероятен партньор на РБ. Не е тайна желанието на БСП да направят коалиция с ГЕРБ, но нашето влизане в Народното събрание ще провали плановете им.”

По повод ревизиите на служебния кабинет Лукарски коментира: “Не е добре Москов да е в обяснителен режим заради здравеопазването. Проверките са силен ПР ефект и нищо правно обосновано. Кои са тези величествени умове, които стигнаха до тези заключения в доклада?”

Поставянето на Светльо Витков в един район с Бойко Борисов и Корнелия Нинова е страхотен ход, по думите на Лукарски. "Глас народен донесоха свежа нотка. Свельо ще е преди Нинова в 25 МИР. Той ще внесе колорит в битката. Ние сме си дали джентълменска дума, че няма да искаме касиране заради проблеми с машинното гласуване. Нашата програма не е революционна - няма да видите 1700 лв средна заплата, 600 лв пенсия. Нямаме популистки идеи.” 

Лукарски коментира и случая с депутата Божидар Миланов, обвинен че е заградил общинска улица в София, за да си направи барбекю. “Сливен не е лесно място. Борислав съм сигурен, че ще се справи. Целенасочена бе атаката от една телевизия към него.”

"Не можах да опозная добре Христо Иванов. Не може да имаме никакви коалиционни взаимоотношения с хора, които не знаят леви, десни или центристи са", коментри той евентуално сътрудничество с "Да, България" на Христо Иванов.