Ашли Грийн: "Арена Армеец" е прекрасно съоръжение за световната купа по баскетбол

Пред служебният министър на младежта и спорта бе обсъдена кандидатурата на страната ни за световната купа по баскетбол за момчета до 17 години през 2018

Проф. Даниела Дашева, министър на младежта и спорта в служебното правителство, се срещна с главния мениджър „Спорт и състезания“ на FIBA г-н Ашли Грийн. Беше обсъдена кандидатурата на страната ни за домакинство на световната купа по баскетбол за момчета до 17 години през 2018 година. На срещата присъстваха още председателят на Българската федерация по баскетбол  Георги Глушков и генералният секретар Елеонора Рангелова.
„Смятам, че „Арена Армеец“ е прекрасно съоръжение, а голямата зала е невероятна“, каза Ашли Грийн след първия си ден в София. „Добра е и малката зала и е хубаво, че състезателите ще могат да играят на едно място и няма да им се налага да пътуват до други места в София. От залите може да бъде осигурено отлично телевизионно предаване. FIBA ще излъчва всички мачове в HD формат на живо в Интернет, за да може да се гледат и в чужбина. Така ще стигнем до феновете по целия свят“, допълни г-н Грийн.
Проф. Дашева изрази увереност, че световното първенство за момчета до 17 години е събитие, което би било добра реклама за страната ни, за Българската федерация по баскетбол и за развитието на баскетбола у нас. „Министерството на младежта и спорта ще направи всичко необходимо, за да подпомогне организацията на състезанието“, каза министър Дашева.
Г-н Ашли Грийн изрази надежда, че световната купа ще бъде подпомогната и от Столична община, за да стигне магията на спорта до възможно най-много деца и училища. Проф. Дашева увери госта от FIBA, че това ще се случи, защото София е Европейска столица на спорта през 2018 година и има сериозен ангажимент към развитието му.