Журналист от проправителствен вестник в Турция е бил нападнат

Свят

21-02-2017, 16:08

Снимка:

plovdiv.utre.bg/ архив

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

Израелски войник осъден за убийството на палестинец

Сериен убиец осъден в Италия

Въоръжено нападение е било извършено срещу дома на журналист от проправителствения вестник "Йени шафак"

Атакуваното жилище в истанбулския квартал "Гюнгьорен" е собственост на Джем Кючук, журналист и автор на рубрика в изданието, но там живее неговият брат, уточни Кючук в Туитър, съобщава днес "Хюриет дейли нюз".

Нападението е било извършено вчера с огнестрелно оръжие. Прозорците са били изпочупени, а в дневната има следи от куршуми. Оглед на мястото са извършили полицаи от силите за борба с тероризма. Полицията полага усилия за залавяне на извършителите.

Журналистът коментира случая пред свои колеги, като заяви, че "изглежда не става дума за случайност", а за преднамерено действие.

"Ако искат да ни сплашат с терористични групировки и ако това е акт, имащ за цел да ни обезсърчи, то подобно нещо не може да обезсърчи някого като мен", каза той.

Кючук благодари за подкрепата на президента Реджеп Тайип Ердоган, на министъра на вътрешните работи Сюлейман Сойлу и на правосъдния министър Бекир Боздаг, както и на всички онези, които са го подкрепили, като са му се обадили по телефона или са му изпратили съобщения.