Александър Попов: В дерби мачовете емоцията често е решаваща за успеха

Преди сблъсъка между ЦСКА и Левски организаторите са предвидили едночасово музикално и спортно шоу

На специална пресконференция в Пресклуб България  преди мача между волейболните отбори на ЦСКА и Левски наставникът на армейците Александър Попов сподели, че отдавна двата тима не са били в такова добро спортно-техническо състояние  и това е причината чак сега да се отдели такова специално внимание на вечното дерби във волейбола. Срещата е в сряда, 22 февруари, в Арена Армеец от 19:30 часа.  съобщи  БФ Волейбол.

"За първи път правим пресконференция за такъв мач. Мисля че тя е необходима, защото от години нашите отбори не са били в такова добро спортно-техническо състояние. Нямаме сериозни проблеми,  чакаме мача и се  надявам на добра посещаемост и хубав резултат", каза Попов пред репортерите и допълни, че тъмният период за волейбола в София  вече е отминал и бъдещето е пред двата столични гранда.

„В дерби мачовете няма значение кой е първи и кой е по-назад в класирането, емоцията е преобладаваща и често пъти тя е решаваща за успеха”.

Александър Попов уточни, че днес внасят в министерството на икономиката писмо за инвестиции за зала „Армеец”, в което гарантират, че благодарение на спонсорите си клубът разполага с необходимите средства  да реновира залата и тя да стане безопасна за всички, които  я ползват.

Старши треньорът на Левски Петър Шопов призова феновете да подкрепят отбора в предстоящия  важен мач.

"Да се надяваме, че публиката ще ни подкрепи както срещу Фенербахче и ще победим. С ЦСКА сме вечни противници  само  на терена. Надяваме се феновете да подкрепят своите отбори и да няма ексцесии.", коментира той и добави, че в състава на Левски няма контузени, с изключение на Симеон Александров, който може да пропусне мача.

Преди сблъсъка организаторите са предвидили едночасово музикално и спортно шоу. Водещи ще бъдат Тончо Токмакчиев и Камен Воденичаров. Гвоздеят е срещата между легенди и известни личности, привърженици на двата отбора, като във всеки от тях ще се включат и фенове, които спечелиха тази възможност от игрите на радио Гонг.

В отбора на Левски ще се включи бившият капитан на националния отбор на България и президент на ВК Левски  Владимир Николов. Заедно с него ще играят Найден Найденов, Димо Тонев, Константин Папазов, Иван и Андрей. В отбора на ЦСКА са Любо Ганев, Евени Иванов, Борислав Кьосев и др.

„1:0 за ЦСКА!”, възкликна Александър Попов, като чу имената на играчите. „Ще ни бият само на килограми!”, отвърна с усмивка Владимир Николов и допълни, че Левски води с 2000 фена на армейците.

Интересът към мача е много голям, досега са продадени  над 2500 билета, като очакванията са до сряда да се продадат поне двойно повече. Но Николов заяви, че ако има по-малко от 8000 зрители, ВК Левски  ще бъде на загуба.

По време на мача ще се събират и дарения за лечението на 15-годишния Дани от Ардино, който страда от левкемия и се налага да му бъде направена трансплантация на костен мозък в Германия.