Цвета Караянчева регистрира листата на ГЕРБ в Кърджали

Караянчева изрази надежда, че кампанията ще се води с политически тези, а не с компромати

Днес областният координатор на ГЕРБ в Кърджали Цвета Караянчева регистрира в РИК листата, с която партията ще участва в предсрочните парламентарни избори на 26 март в Девети многомандатен избирателен район, съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

За трети път Караянчева е номинирана за безспорен водач от структурите. Втори е травматологът д-р Спас Пасев, трети – Дамян Кьосев, директор на дирекция „Аграрно развитие“ в ОД „Земеделие“. На четвърто място в подреждането е Леман Али, финансистка от община Черноочене, пета е Венета Добрева от Крумовград, представител на образованието, шеста – Васвие Васвихасан от Джебел, социален работник, седми е адвокат Николай Маргаритов, осми – Мехмед Хасан от Момчилград, началник на общинската служба по земеделие, девета – студентката Антония Костова и десети – хирургът д-р Адам Персенски, доскоро заместник-министър на здравеопазването.

„В листата ни има представители на всички общини, професионални съсловия, етнически и религиозни общности", изтъкна Караянчева. "Листата е изключително балансирана, хората са разпознаваеми. По равно са жените и мъжете. Имаме лекари, икономисти, юристи, педагози. За мен най-важно е да са местни хора, които познават проблемите и имат визия за решаването им“.

„Не одобрявам спускането на парашутисти за водачи на листи, защото само там, където живееш и където са корените ти, можеш да си полезен“, подчерта Караянчева.