Томислав Дончев е водач на листата на ГЕРБ-Габрово

Областният координатор на ГЕРБ-Габрово Цветомир Михов регистрира пълна листа с осем кандидати за народни представители

Листата на ГЕРБ-Габрово е съставена изцяло от местни кандидати, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. Средната им възраст е 36 години.

Водач на листата е Томислав Дончев, който през последните 10 години беше вицепремиер, евродепутат, народен представител, министър по управление на средствата от Европейския съюз, кмет на Габрово.

След него се нареждат Николай Сираков – областен управител, председател на Общински съвет-Габрово, кмет, заместник-кмет и секретар на Община Габрово. Трета е Иглика Иванова-Събева от Севлиево – заместник-областен управител, адвокат, учител, с две висши образования. Четвърта е Мария Пенева от Трявна, която е заместник-кмет на Община Трявна и общински ръководител на ГЕРБ-Трявна. Пети е Добромир Проданов – адвокат, народен представител, общински съветник, общински ръководител на ГЕРБ-Габрово. Шеста е Мирела Ганчева от Севлиево. Тя работи в областта на ПР и рекламата, завършила е ветеринарна медицина и публична администрация. Седма е Ива Константинова-Йорданова от Дряново, която е социален работник и осми – младият архитект Константин Брънеков от Трявна.

„Листата ни е съставена от млади хора, доказали се професионалисти и успешни политици“, каза областният координатор Цветомир Михов след регистрацията на кандидатите за народни представители. „Ние сме последователни. И този път ще водим позитивна кампания. Имаме добра и реално изпълнима програма, с която ще се опитаме да запознаем колкото е възможно повече жители на областта. Празни обещания, макар и да звучат хубаво, няма да даваме, коментира още Михов.