Пламен Константинов продължава да е в челото на руската Суперлига

След този успех Локомотив Новосибирск заема трето място във временното класиране

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол на българия Пламен Константинов и воденият от него „Локомотив“ (Новосибирск) продължават успешното си представяне в руската Суперлига, като записаха 16-а победа до сега. Момчетата на Константинов надиграха категорично у дома „Нефтяник“ (Оренбург) с 3:0 (25:22, 25:19, 25:16) в мач от 20-ия кръг на първенството, съобщи БФ Волейбол.

След този успех „Локомотив“ (Новосибирск) продължава да заема трето място във временното класиране на първенството с 43 точки, след 16 победи и 4 загуби.

В следващия 21-и кръг на Суперлигата волейболистите на Пламен Константинов са гости на непобедения до този момент лидер в таблицата - шампиона „Зенит“ (Казан). Дербито на кръга е в събота (25 февруари).

Най-резултатен за победата на „Локомотив“ бе капитанът Лукаш Дивиш с 12 точки (7 аса, 1 блок, 50% ефективност в атака и 52% позитивно посрещане). Николай Павлов (3 блока, 2 аса и 30% ефективност в атака) и Илияс Куркаев (4 блока, 1 ас и 75% ефективност в атака) добавиха по 11 точки за успеха. За тима на Нефтяник Андрей Климов завърши с 15 точки.