Караянчева и структурата на ГЕРБ в Кърджали почетоха паметта на Апостола

Общество

19-02-2017, 14:16

Снимка:

Пресцентър ГЕРБ

Автор:

Дани Стоянов

Всичко от Автора

Още по Темата:

ГЕРБ-София почетоха паметта на Апостола

Днес отбелязваме 144 години от гибелта на Апостола

В Хасково, младежите от ГЕРБ-Хасково подариха на хасковлии 144 разпечатки на стихотворението "Обесването на Васил Левски"

Цвета Караянчева и общинската структура на ПП ГЕРБ в Кърджали участваха в общоградското поклонение по повод 144-та годишнина от гибелта на Апостола, съобщава пресцентърът на ГЕРБ. Пред паметника на Левски те поднесоха венци и цветя в знак на признателност и с едноминутно мълчание почетоха паметта и делото на великия българин. Венец бе положен и от името на евродепутата от ГЕРБ/ЕНП Андрей Новаков.

Въпреки проливния дъжд стотици кърджалийци се включиха в тържественото честване. Слово бе произнесено от името на общинския комитет „Левски“. В него се казва: „Той е дяконът-духовник, революционерът, държавникът. Духовникът в него нарича бъдещата ни свобода „храмът на истината за правда и свобода“. Храм, който може да се изгради само по морален път. И в него всеки да постигне своето. Държавникът в него я нарича „свята и чиста република“, която води всичко друго след себе си. И още „демократска република“, в която българи, турци, евреи и всички други ще бъдат равноправни във всяко отношение, а законите ще бъдат създавани с единодушие“. На финала на церемонията бяха връчени наградите в конкурса за есе: „Левски днес“.

В Хасково, младежите на ГЕРБ Хасково поднесоха венец пред паметника на Апостола на Свободата. Преди ритуала по повод 144 години от обесването на Апостола на Свободата представители на хасковската структура на ГЕРБ подариха на хасковлии 144 разпечатки на стихотворението „Обесването на Васил Левски“, заедно с едноименната картина.

В ритуала, организиран от Община Хасково, участваха военните от формирование 52740 и духовият оркестър към Община Хасково, както и стотици граждани. Реч произнесе кметът на Хасково Добри Беливанов.