Цветан Цветанов: Стратегията на ГЕРБ е истината

Tова каза заместник-председателят на ГЕРБ по време на семинар “Бъдеще за младите” във Велико Търново

Великотърновския район е много важен за успеха на ГЕРБ на тези избори. Победата за нас не е самоцел, а възможност да продължим да работим, за да развиваме държавата и общините. За ГЕРБ управлението е отговорност. Това каза заместник-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов по време на семинар “Бъдеще за младите”, организиран от МГЕРБ-Велико Търново. На форума присъства кметът на Велико Търново и областен координатор на ГЕРБ Даниел Панов. В семинара участват над 90 младежи от ГЕРБ от всички десет общини в областта.

Цветанов разясни пред присъстващите каква е стратегията на ГЕРБ за спечелване на предстоящите избори. “Нашата задача в тази кампания е да се справим с популизма и да преодолеем омразата, която насаждат нашите опоненти. Защото когато нямаш визия и програма за управление, започваш да си служиш с нападки. Нашата стратегия е истината – ще продължим да даваме решения за проблемите, да се срещаме с възможно най-много хора, както винаги сме правили”, подчерта зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветан Цветанов обясни, че ГЕРБ разчита много на капацитета на младежите в партията. “Вие сте посланиците на ГЕРБ във вашия регион, говорете за важните неща с хората. За приоритетите на ГЕРБ, какъвто е образованието. Говорете и за високоскоростния път Русе-В. Търново-Свиленград, за АМ „Хемус“, които в момента се реализират. Сигурен съм, че в един следващ управленски мандат на ГЕРБ те ще бъдат завършени. Това са транспортни артерии, които ще засилят и инвеститорския интерес към това уникално място – Великотърновска област. Заедно с летището в Горна Оряховица и жп-транспорта ще можем да отворим още повече и за туризъм старата столица”, посочи Цветанов.

Зам.-председателят на ГЕРБ заяви, че България стои изключително стабилно на фона на сложните ситуации в съседни страни, благодарение на правителството на Бойко Борисов. “5.5% беше дефицитът в края на правителството „Орешарски“. Втория мандат на премиера Бойко Борисов приключи с излишък, имаме 3.6% икономически ръст, което ни прави втората държава в ЕС по този показател. Средната безработицата в момента е под 8 процента”, каза Цветанов.

Според него в момента се прави опит да се насажда песимизъм към евроатлантизма, което е опасно за страната ни. “БСП постоянно говорят как трябва да паднат санкциите за Русия, колко са “лоши” всички европейски политици, които гласуваха споразумението с Канада, как не трябва да слушаме европейските чиновници. Не бива да забравяме - за следващия програмен период бюджетът за България е 17, 7 млрд по оперативните програми и още 5.5 млрд по селскостопанската политика. Това е реална подкрепа за нашата икономика, която не бива да загубим”, обясни Цветан Цветанов. По думите му, когато има стабилно правителство, кметовете, общините и секторните политики ще могат да разчитат и на допълнително финансиране от европейските  програми.