Днес отбелязваме 144 години от гибелта на Апостола

Възпоменателните церемонии по повод 144 години от гибелта на Васил Левски са организирани в цялата страна

Възпоменателни церемонии по повод 144 години от гибелта на Васил Левски са организирани в цялата страна.

В Карлово церемонията започва от 9.00 часа в църквата "Света Богородица", където ще бъде отслужена  панихида в памет на Дякона.

Гости и граждани на Карлово ще положат цветя на гроба на майката на Апостола,  Гина Кунчева. От 11.00 часа на площад "Васил Левски" ще започне митинг-поклонение в памет на Васил Левски. На церемонията ще присъстват министри от служебния кабинет, политици и общественици.

В столицата от 11.00 часа ученици от ФСГ "Васил Левски", гр. Монтана ще дадат почетен караул пред паметника на Левски. Децата са членове на клубовете "Млади възрожденци".

В 11.00 часа от площад "Освобождение" ще тръгне Патриотичен марш", който ще завърши с поклонение и поднасяне на венец пред паметника на Левски. Инициативата е на областният координатори на ПП ГЕРБ Цвета Караянчева по повод навършването на 144 години от обесването на Апостола.

Архиерейската панихида в памет на йеродякон Игнатий – Васил Левски ще бъде отслужена по традиция в храм „Света София” от 17.00 часа, а след това е организирано литийно шествие, организирано от Столичната община, Софийската света митрополия и Общобългарският комитет „Васил Левски”.

В 18.00 часа пред Паметника на Апостола ще започне церемонията-поклонение на която ще изнесе слово президента Радев Радев, който ще поднесе венец.