Ариго Саки: Юве е силен клуб с ясни идеи

Този Ювентус може да стигне до финала на Шампионската лига

Треньорът на големия Милан отпреди години с тримата холандци в него - Ариго Саки, даде обширно интервю за La Gazzetta dello Sport , в което направи преглед на актуалните новини от международния футбол.

Според италианския специалист, с евродоминацията на Барселона е приключено, новите фаворити на сцената са Реал Мадрид и Ювентус.

„Юве е силен клуб с ясни идеи. Има интелигентен и способен треньор. Този Ювентус може да стигне до финала в Шампионска лига.“

„Футболът вече има нов господар, който ще наложи своята воля и това е Реал Мадрид. Но има място и за други клубове. Много положително гледам на Ювентус. Върви нагоре заедно с Реал. Тези два тима са най-големите кандидати за короната. Юве е силен клуб с ясни идеи. Има интелигентен и способен треньор. Този Ювентус може да стигне до финала в Шампионска лига“, прогнозира Саки.

„Вече от известно време Барселона не е това, което беше. Не е същият агресивен, подреден и амбициозен отбор, от който всички се възхищавахме. Каталунците доминираха в продължение на 10 години. Изнасяха футболни лекции на целия свят. Но всичко това приключи.“

„Йерархията във футбола е следната: първо е клубът, после е играта и накрая са футболистите. Без игра футболистите са за никъде“, сподели Ариго Саки.