Кола бомба уби двама и рани 15 души в гр. Вираншехир, Турция

Свят

18-02-2017, 14:31

Снимка:

aa.com.tr

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Кървав атентат в Багдад отне живота на 47 души

Експлозията е станала в жилищен комплекс, в който живеят служители на градския съд

Две жертви и най-малко 15 ранени, като състоянието на единия е критично, при атентат в град Вираншехир, област Шанлъурфа в Югоизточен Анадол, Турция, съобщават от агенция Анадолу. съобщи валията. По информация на CNN при жестокия атентат е загинало и 3-годишно дете.
Експлозията е станала в жилищен комплекс, който се обитавал от служители на градския съд, основно съдии и прокурори. Кола, заредена с експлозиви, била паркирана привечер пред входа на комплекса. По информация на службите в Турция , автомобилът е бил паркиран от младеж на възраст около 18-20 години. Експлозивите са били детонирани от разстояние.

Мощният взрив така разтърсил комплекса, че десетки от сградите са разрушени като при земетресение, получил се е дълбок ров, показаха телевизиите.

Турският министър на правосъдието Бекир Боздаг заяви, че терористичният акт в града е бил насочен срещу служителите на градския съд.

До този момент никой не е поел отговорност за атентата.

Според разследващите, атентатът носи почерка на забранената Кюрдска работническа партия. Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу заяви, че въпреки всичко борбата срещу терора ще продължи.