Двамата по-тежко пострадали в ТЕЦ "Брикел” са в стабилно състояние

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт по непредпазливост

Двамата по-тежко пострадали от вчерашния инцидент в ТЕЦ „Брикел” в Гълъбово са в стабилно състояние, съобщиха от областна администрация Стара Загора. Областният управител проф. Веска Шошева разговаря снощи с окръжния прокурор Дичо Атанасов във връзка с аварията. Атанасов осведоми областния управител, че вече е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причиняване на смърт по непредпазливост. Работата по случая продължава. Назначени са технически експертизи, предстоят и разпити на свидетели на инцидента.
Днес сутринта проф. Шошева разговаря и с директорите на двете болници – тази в Гълъбово и УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович” в Стара Загора, за състоянието на двамата по-тежко ранени работници. Стана ясно, че пациентът, който е бил приет в Гълъбовската болница, е в стабилно състояние. Той е с натъртвания и контузии в областта на таза и на лявото бедро. Няма опасност за живота му. Проявил е желание да се прибере вкъщи, но засега ще остане за наблюдение в здравното заведение. 
25-годишният мъж, който се намира в болницата в Стара Загора, също е в стабилно състояние, с оток на дясната ръка, който ограничава движенията му. Лечението на пациента продължава, съобщи Радио Стара Загора.