Лиляна Павлова: При ревизията има нездрав интерес към определени поръчки - bulgaria.utre.bg

Лиляна Павлова: При ревизията има нездрав интерес към определени поръчки

17 февруари 2017, 19:48 | bulgariautre.bg
  • Снимка:
    btv

Подозирам корпоративен финансов интерес в Пътната агенция, според мен се случва нещо с подготовката на изборите и може би се готви „Костинброд 2“, каза бившият регионален министър

Има нездрав интерес към определени поръчки при ревизията на кабинета „Борисов 2“, подозирам корпоративен финансов интерес в Пътната агенция, според мен се случва нещо с подготовката на изборите и може би се готви „Костинброд 2“. Това каза бившият министър на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова в предаването „Лице в лице“ по bTV.

„Аз нарушения не съм правила (...) Всички чухме, че има доклад, но никой не го е виждал. Чухме едни изчетени обществени поръчки, едни витиевати фрази и нищо конкретно. В крайна сметка оставаме с много въпросителн – защо се обяви един доклад и той беше скрит? Защо във въздуха се хвърлиха обвинения, които са необезпечени с професионален одит, проверка от компетентни органи? Дали някой ще дописва този доклад събота и неделя?“, каза тя.

Бившият министър увери, че няма притеснения, „ние сме „за“ всяка ревизия и проверка, защото, ако някъде има проблеми, те трябва да бъдат открити и компетентните органи – сезирани“.

Според нея целенасочено се опетнява и омаскарява, а вече се е видяло, че няма зловещи злоупотреби с обществени поръчки в кабинета „Борисов 2“. За констатираните административни и технически пропуски, грешки и закъснения тя каза: „Който не работи, той не греши“.

По-интересно е фокусирането на служебния министър в конкретни поръчки. Първата заповед за проверка, подписана от него, е на държавната фирма „Автомагистрали“. За мен това е нездрав интерес или опит последната държавна фирма да бъде приватизирана, фалирана и да отиде в частни ръце, каза Павлова.

Подозирам нездрав корпоративен финансов интерес в Пътната агенция. Удобно се навързват събитията, включително инцидентът в тунела „Ечемишка“, за да може да се прави поголовна чистка.

Павлова коментира, че според нея се случва нещо с подготовката на изборите и може би се готви „Костинброд 2“.

Тя отрече обвиненията, че се е работело в полза на фирмите на един човек.Коментари

Няма коментари.

Добави коментар

* Задължителни полета