Берое е на полуфунал за Купата

Най-резултатен за победителите бе Шейн Гибсън

Мъжкият баскетболен отбор на Берое се класира за полуфиналите от турнира за Купата на България, който се провежда в зала „Кодрума“ в Пловдив. В първия четвъртфинал в надпреварата старозагорци се наложиха трудно с 69:58 над състава на Черно море Тича, съобщава starozagorci.com.

„Зелено-белите“ стартираха мудно срещата и позволиха на съперника да поведе в началните минути. „Моряците“ задържаха аванса си до края на първат четвърт, която приключи при 19:22 в тяхна полза. Постепенно играчите на Любомир Минчев вдигнаха оборотите и най-вече благодарение на добрата стрелба на Шейн Гибсън успяха да обърнат развоя в своя полза. На полувремето, макар и минимално, Берое вече водеше в резултата с 35:33.

След почивката заралии успяха да поддържат своя аванс и не позволиха на съперника отново да излезе напред. Така макар и трудно „зелено-белите“ стигнаха до успеха и за втора поредна година ще играят на полуфинал в турнира.

Най-резултатен за победителите бе Шейн Гибсън, който приключи с 19 точки, а Тихомир Желев добави 15. За тима от Варна Станислав Цонков се отличи с 23 точки и 5 борби.

За място на финала Берое  ще спори с победителя от сблъсъка между домакините от Академик Бултекс 99 и Спартак Плевен.