Коалиция "Обединени патриоти" обяви част от водачите на листи

Политика

17-02-2017, 14:04

Снимка:

youtube/кадър

Автор:

Мила Иванова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Сидеров: НФСБ, ВМРО, Атака, Народен съюз и други формации отиваме на избори

Трите партии са равни в коалицията и имат равни позиции в листите

Валери Симеонов ще води листата на Коалиция "Обединени патриоти" в Бургас и в 23 МИР София, Красимир Каракачанов - в Плевен, Волен Сидеров е водач на листа в 25 МИР София. Това съобщиха на пресконференция лидерите на партиите от коалицията.

"Обединени патриоти" представиха част от водачите на листи за парламентарните избори.
Председателят на "Атака" Волен Сидеров каза, че е обмислял дали да се яви на изборите.
"Имах  колебания", уточни той. "В разговор с колегите имаше настояване да не се отказвам в момента, защото може би ще се отрази зле на самото гласуване на последователите на "Атака", добави Сидеров.

Относно лидерската битка в 25 МИР София, той коментира, че ще бъде голямо предизвикателство. Сидеров изрази надежда това да бъде територия на политическа битка, а не на размяна на квалификации, обвинения и махленски нападки.

Трите партии са равни в коалицията и имат равни позиции в листите, коментира председателят на ВМРО Красимир Каракачанов. Той обясни, че една част от досегашните депутати отново са водачи в районите, от които са били избрани.

Лидерите на трите основни формации Симеонов, Сидеров и Каракачанов представиха и водачите за 26 МИР София област – Явор Нотев, 16 МИР Пловдив – Славчо Атанасов, 17 МИР Пловдив област – Борис Ячев,     3 МИР Варна – Валентин Касабов, 2 МИР Бургас – Валери Симеонов, 19 МИР Русе – Искрен Веселинов, 27 МИР Стара Загора Десислав Чуколов, 13 МИР Пазарджик – Станислав Станилов, 1 МИР Благоевград – Атанас Стоянов, 21 МИР Сливен – Петър Петров, 30 МИР Шумен - Емил Димитров, 29 МИР Хасково Павел Шопов, 6 МИР Враца Красимир Богданов, 10 МИР Кюстендил Илиян Тодоров, 5 МИР Видин – Росен Живков,  18 МИР Разград – Димитър Димитров, 4 МИР Велико Търново – Милен Михов.

В някои от районите областните структури предстои да гласуват водачите, каза лидерът на ВМРО. Той посочи, че "Обединените патриоти" ще се борят да бъдат първа или втора политическа сила.

"Ще докажем, че се борим не за третото място, което всички ни дават, а за едно от първите две", заяви Каракачанов. Залагаме на хората в листите и на активна предизборна кампания, ще покажем, че има алтернатива, добави той.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов коментира, че след изборите са отворени за разговори с всички, по думите му, "български" партии и изключи каквото и да било сътрудничество с ДПС и ДОСТ.