Т. Петкова: Не е работа на служебния кабинет да прави ревизии - bulgaria.utre.bg
Alternative Media Group

Т. Петкова: Не е работа на служебния кабинет да прави ревизии

17 февруари 2017, 10:49 | Дани Стоянов
  • Снимка:
    btv.bg/ кадър

„Най-малко от професионална гледна точка, аз съм одитор по професия, отчетът на Герджиков не е правилният подход”, заяви Петкова

"Работата на служебния кабинет не е да прави проверки и ревизии на предходните министри. Подобни проверки се правят от компетентни органи и това са Държавната финансова инспекция, Сметната палата и Агенцията по одит." Това посочи пред БТВ бившият енергиен министър Теменужка Петкова по повод съобщените от служебния министър данни за работата на кабинета "Борисов 2" и уточни, че трябва да е ясно как се правят тези проверки и потвърдени ли са.

На въпрос защо е направена тази ревизия, тя заяви – „Трудно ми е да си обясня защо го правят. Работата на служебното правителство е ясно дефинирана и тя е да се проведат едни честни избори”, каза още тя.

Жельо Бойчев от БСП заяви, че ще се запознае с целия доклад.Коментари (1)

Потребител
Патаран
Задължение на всеки кабинет е си изясни дейността на предходния, доколкото тя(дейността на предходния кабинет) може да го злепостави! А ако ти си чиста, какво ти пука, че ще ревизират дейността в министерството, което си ръководила?
17 февруари, 15:02 ч.

Добави коментар

* Задължителни полета