Караянчева: Електоралната тежест на ДОСТ е след десетичната запетая

Областният лидер на ГЕРБ заяви, че Лютви Местан се опитва да омаловажи влиянието на ПП ГЕРБ в Кърджали

„Поради незнание или по-скоро съвсем злоумишлено Лютви Местан се опитва да омаловажи влиянието на ГЕРБ в Кърджали, цитирайки невярно в интервю за OFFNEWS изборните ни резултати през годините“, коментира областният лидер на ГЕРБ Цвета Караянчева, съобщава пресцентърът на ГЕРБ.

"За протокола, държа да припомня, че на президентските избори през 2011 г, когато г-н Местан все още беше придворен в същите тези сараи, които сега се напъва да събори, ГЕРБ в област Кърджали постигна не 11 000, както пише Местан, а 18 798 гласа за Росен Плевнелиев и това е лесно проверимо." каза Караянчева.

"Несъстоятелни са и твърденията му за „мощна“ подкрепа на ДОСТ за Цецка Цачева на вота през 2016 г. Незнам по каква методика г-н Местан, изчислява гласовете на ГЕРБ и ги съпоставя с условния рейтинг на прохождащата политическа сила ДОСТ, но порталът на ЦИК е достъпен за всички и там справките са точни." продължи тя.

"ГЕРБ никога и по никакъв начин не е искала и не е очаквала подкрепа от ДОСТ. Защото тя е поредната партия, сглобена по метода на отлюспването, продукт на семейните войни в ДПС и на външни геополитически интереси. Нейната електорална тежест е спорна, а ядрото й – конгломерат от клиентелисти и квази-борци срещу олигархията. Докато не се яви на избори и не инкасира реален вот, мястото на ДОСТ ще си остане след десетичната запетая. Дотогава за г-н Местан ще е по-здравословно да не се занимава с аритметика, която видимо не му се отдава“. заключи Цвета Караянчева.