Американската търговска камара се запозна с програмата на ГЕРБ

Борисов, Дончев, Горанов, Добрев и Петкова представиха детайлно предложенията на ГЕРБ за развитие на редица сектори, както и необходимото им обезпечаване

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов представи акценти от предизборната програма на ГЕРБ пред Борда на Американската търговска камара в България, представляваща 340 мултинационални американски и български компании, опериращи на територията на страната. На срещата присъстваха още Томислав Дончев, Владислав Горанов, Делян Добрев и Теменужка Петкова. Бойко Борисов изтъкна, че приоритет за ГЕРБ е инвестицията в образованието и квалифицираните кадри в сектора. Според лидера на ГЕРБ трябва да се насърчава връзката на образователната система с нуждите на пазара на труда, чрез дуалното обучение.
Бойко Борисов определи като водещо за ГЕРБ повишаването на доходите на всички български граждани. „Ние залагаме на реално изпълними политики и знаем как да постигнем дългосрочен икономически растеж. Само чрез растяща икономика и повишаване на БВП може да се осигури финансовият ресурс, необходим за увеличаване на заплащането в редица сектори и за увеличаване на пенсиите. Всички ние искаме да осигурим достоен живот на нашите родители, но това не трябва да бъде за сметка на бъдещите поколения", подчерта председателят на ГЕРБ.
Бойко Борисов бе категоричен, че всяка цифра, която фигурира в програмата за управление на ГЕРБ, почива на реални изчисления. „Ще продължим да работим на принципа: "Харчим толкова, колкото изкарваме", обясни той. Лидерът на ГЕРБ подчерта, че управлението е отговорност и само тези, които нямат намерение да ръководят държавата, могат да си позволят да залагат на популизъм.
Борисов, Дончев, Горанов, Добрев и Петкова представиха пред представителите на Американската търговска камара детайлно предложенията на ГЕРБ за развитие на редица сектори, както и необходимото им обезпечаване. Бяха дискутирани мерките, които предвижда ГЕРБ, за значително намаляване на бюрокрацията, за изграждане на индустриални зони и развитие на капиталовия пазар в страната; за осигуряване на сигурна среда във вътрешността на страната и охрана на външната границата на ЕС; за справедливо правосъдие и по-добро здравеопазване;