Варненка хвърли през терасата 30 000 евро на ало измамници

Преди два дни пък тервелчанка предаде 40 000 лева 4да съдейства на полицията"

30 000 евро на ало измамници даде вчера жена от Варна, съобщиха от МВР.
Някой позвънил на 58-годишната жена по телефона и се представил за полицай. Той поискал от жертвата си да му съдейства, като му даде пари. Жената помислила, че участва в акция и хвърлила през терасата 29 500 евро и 725 лева.

Припомняме, че около 08:00 часа на 13 февруари, жена от Тервел изтегля  40 000 лева от обслужващата банка и остава сумата пари на същото място, където е предала предния ден 320 лева и неустановено към момента количество златни накити. След като връзката с мнимия полицай прекъсва, жената разбира, че е станала жертва на телефонна измама и се свързва с РУ МВР Тервел, това съобщиха т ОД на МВР в Добрич.
ОДМВР – Варна напомня: че ситуация, в която служител на структурата звъни по телефона и иска пари, за каквато и да било цел или кауза, е АБСОЛЮТНО НЕВЪЗМОЖНА. При нужда от съдействие от страна на гражданите, полицейските служители посещават на адрес същите и се легитимират по надлежния ред – с полицейски знак и карта.
Припомняме на гражданите на Варна, че не трябва да се доверяват на непознати гласове, звучащи от телефонната слушалка, които искат пари за различни цели – полицейска операция за залавяне на измамници, лечение или операция на близък, за освобождаване на колетна пратка от чужда държава, каквито са най- често използваните сценарии за телефонни измами.
Непознатият от телефонната слушалка не може да Ви нарани при телефонен разговор! Той не знае Вашето местонахождение и адрес! В дома си сте в безопасност!
При позвъняване от този род затворете слушалката! Изключете телефона от розетката и изчакайте известно време преди отново да го включите! Потърсете друга възможност да се свържете с полицията или с Вашите близки!
Не говорете с непознатия, който се опитва да Ви убеди да му дадете пари! Незабавно прекъснете разговора!