Главсекът на МВР Георги Костов не мисли за оставка

Костов увери, че работи добре с политическото ръководство на МВР

"Не съм подавал оставка и нямам намерение да подавам." Това заяви главният секретар на МВР Георги Костов след като в последните 24 часа се появиха информации, че се подготвят смени по върховете на ръководството.

Информациите бяха инспирирани от смените на областни управители от страна на служебния кабинет във връзка с предстоящото провеждане на предсрочните парламентарни избори на 26 март. Първоначално кабинетът смени 14 областни управители, а вчера и още 7. Така се стигна и до очаквания да има оставки и нови назначения в МВР ръководството.

Днес обаче и служебният министър Пламен Узунов отрече да има новина. Узунов заяви, че не е искал оставката на Георги Костов. Въпреки че не отрече да има забележки по отношение на работата, с думите си той не даде основания да се смята, че ще се търси персонална отговорност. Георги Костов увери още, че работи добре с политическото ръководство на МВР и смята, че така и да продължи да работи.

Министър Пламен Узунов и главният секретар Георги Костов представиха в сградата на ГД "Национална полиция" новата техника - 21 подсилени микробуса и 3 автобуса - която влиза в състава на МВР и ще бъде разпределена между звената на жандармерията в СДВР, Бургас, Варна, Пловдив, Русе и Стара Загора.